Wypróżnianie to dla większości osób wciąż temat tabu – na tyle wstydliwy, że starają się o nim nie mówić i udają, że w ogóle go nie ma. W końcu każdy z nas ma ładnie pachnieć i dobrze wyglądać, bez zastanawiania się nad tym, co z nas wychodzi. A przecież oddawanie stolca to czynność zupełnie fizjologiczna, która dotyczy każdego – Ciebie, nas i wszystkich innych na świecie. O ile jednak rytm wypróżnień mamy prawidłowy, nie musimy się niczym przejmować. Problem pojawia się jednak wtedy, gdy koszmarem życia codziennego stają się… zaparcia. Kiedy do tego dochodzi i jak w prosty sposób sobie z tym poradzić? Mamy na to proste rozwiązanie - chlorella!
Od dłuższego czasu masz problem z tym, że każdego dnia spędzasz długie godziny w toalecie, a stolca jak nie było, tak dalej nie ma? Albo po prostu ma konsystencję twardych, małych i pozlepianych ze sobą grudek? Uwierz nam, nie tylko Ty cierpisz na tego typu dolegliwości. Nie znamy Twojej indywidualnej sytuacji, ale możemy jedynie domyślać się, że źródło tego stanu tkwi np. w:
Niestety, lista przyczyn, które mogą spowodować zaburzenia w prawidłowym rytmie wypróżnień, jest o wiele, wiele dłuższa. Sprawy nie ułatwia także sama kwestia rozróżniania tego, jak powinna wyglądać prawidłowa kupa i kiedy możemy stwierdzić, że to już zaparcia.
W niemal ¾ Twój stolec składa się z wody – cała reszta to cuchnąca mieszanka włókien, bakterii, komórek oraz śluzu. W zależności od tego, jaka jest kondycja Twojego organizmu, stolec może wyglądać zupełnie inaczej. Idealnie, jeśli stolec wygląda jak brązowa, miękka, gładka kiełbasa, wąż lub plama. I jak głoszą mnisi buddyjscy, powinien on pojawiać się od 3 razy dziennie do 3 razy w tygodniu. Ale! Dziś wiemy o tym, że o wiele ważniejszą kwestią niż wygląd stolca oraz częstotliwość jego wydalania jest łatwość, z jaką poruszamy wnętrzności do wydalania stolca. Okazuje się, że proces ten powinien być tak samo łatwy jak oddawanie moczu. Jeżeli defekacja sprawia Ci ból, a stolce są suche, twarde i trudno przechodzące, prawdopodobnie jest to związane z tym, że cierpisz na zaparcia.
I teraz przechodzimy do sedna problemu. Wiemy, że wiele osób w takiej sytuacji decyduje się na korzystanie ze środków przeczyszczających. My zdecydowanie nie polecamy takiego rozwiązania, a już na pewno nie na dłuższy okres. Co zamiast tego? Odpowiedź jest prosta – jak zwykle zrób zwrot ku Naturze!
To teraz przekażemy Ci tajemną wiedzę, która od wieków jest przekazywana z pokolenia na pokolenie – większość problemów z kupą załatwisz przez zmianę diety i stylu życia. Jak to? Tylko popatrz!
Jak jeszcze możesz pomóc swoim jelitom i wyregulować rytm wypróżnień? Oczywiście poprzez przyjmowanie Chlorelli Pyrenoidosa Sorokiniana. Jest to zielona alga pozyskiwana ze słodkowodnych zbiorników, która można śmiało porównać do najlepszej jakości warzyw bogatych w witaminy, minerały, aminokwasy, przeciwutleniacze i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Chlorella jest też bardzo ważna z punktu widzenia detoksykacji organizmu, która poprawia zdrowie jelit – usuwa z nich złogi, usprawnia kondycję mikroflory jelitowej (jest naturalnym prebiotykiem, który wspomaga rozwój bakterii Lactobacillus w jelitach) i ogranicza wytwarzanie toksyn bakteryjnych. Dodatkowo chlorella stymuluje naturalne ruchy jelit, co z kolei zapobiega zaparciom i wchłanianiu substancji gnilnych oraz toksyn bakteryjnych.
Chlorella tworzy idealny duet z sokiem z młodego jęczmienia, który jest z kolei fantastycznym źródłem delikatnego, rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. to właśnie ten składnik odpowiada za:
I teraz bardzo ważna informacja: w przeciwieństwie do surowego błonnika celulozowego (niekiedy nazywanego błonnikiem nierozpuszczalnym) błonnik rozpuszczalny jest bezpieczny dla osób zmagających się z ostrymi stanami zapalnymi na śluzówce przewodu pokarmowego. W rezultacie zyskujemy nie tylko naturalne remedium na zaparcia, ale też bezpieczny środek na złagodzenie stanów zapalnych w praktycznie wszystkich obszarach trawienia.
Jak widzisz, chlorella w połączeniu z jęczmieniem to prawdziwe combo zdrowotne dla Twoich jelit, które niczym miotełka zadba o pozbycie się z nich złogów i usprawnienie procesu wypróżnienia. Wypróbuj, przekonaj się na sobie i daj znać po pewnym czasie, czy u Ciebie ta metoda również zadziałała!
Bibliografia:
1. Durham J., Green Barley Leaves (Hordeum Vulgare L), Journal of the Science of Food and Agriculture, 1999, Vol.79(10), p.1311-1314.
2. Queiroz M. et al., Protective effects of Chlorella vulgaris in lead-exposed mice infected with Listeria monocytogenes, Int Immunopharmacol. 2003 Jun; 3(6):889-900.
3. Degradation of Organophosphorus Pesticides in Aqueous Extracts of Young.
4. Merino J. et al., The Long-Term Algae Extract (Chlorella and Fucus sp) and Aminosulphurate Supplementation Modulate SOD-1 Activity and Decrease Heavy Metals (Hg++, Sn) Levels in Patients with Long-Term Dental Titanium Implants and Amalgam Fillings Restorations, Antioxidants (Basel). 2019 Apr 16; 8(4):101.
5. Zeng Y. et al., Molecular Mechanism of Functional Ingredients in Barley to Combat Human Chronic Diseases, Oxid Med Cell Longev. 2020 Mar 30; 2020:3836172.
6. Kubatka P., Przegląd badań klinicznych i przedklinicznych nad działaniami Chlorelli pyrenoidosa i liści młodego jęczmienia na organizm, Via pract., 2015, 12(5): 204–207.
Od 2001 roku opracowujemy niezwykle kompleksowy i wysoce skuteczny suplement dla odżywiania podstawowego.
Oto, co wyróżnia Zieloną Żywność Green Ways:
Kompleksowość:
Jedna dzienna porcja Zielonej Żywności GW łączy siłę wielu suplementów, takich jak multiwitaminy, minerały, probiotyki, superfoods, enzymy, aminokwasy, witaminy z grupy B, witamina C czy nawet adaptogeny.
Biodostępność:
Zielona Żywność jest synergicznie połączonym geniuszem Matki Natury, co zapewnia jej bardzo wysoką przyswajalność przez organizm oraz wyjątkową skuteczność działania.
Rygorystyczne testy:
W połączeniu z obszernymi badaniami (581 każdorazowo badanych parametrów jakości) oraz surowymi kryteriami produkcji Chlorelli i Soku z Młodego Jęczmienia, produkty testowana są pod kątem setek zanieczyszczeń, substancji zabronionych i alergenów, co potwierdzają liczne certyfikaty zewnętrznych organizacji.
Wyśmienity smak:
Dzięki minimalnej ingerencji w naturalność produktu, Zielona Żywność wyróżnia się wyjątkowym, niepowtarzalnym i w pełni naturalnym smakiem, całkowicie pozbawionym dodatku cukru, sztucznych słodzików czy konserwantów.
Zielona Żywność GW z powodzeniem zastępuje wiele popularnych suplementów, takich jak multiwitaminy, minerały, probiotyki, przeciwutleniacze, chlorofil w płynie, enzymy trawienne, suplementy detoksykacyjne i energetyzujące. Dzięki bogactwu naturalnych składników, takich jak witaminy (A, C, E, z grupy B), minerały (wapń, magnez, żelazo, cynk, selen), chlorofil i enzymy (np. superoksydysmutaza), Zielona Żywność wspiera odporność, regenerację, trawienie i detoksykację organizmu.
Aby uzyskać najlepsze efekty, zalecamy włączenie Zielonek do codziennej rutyny na stałe. Regularne stosowanie pozwala na maksymalne wykorzystanie tzw. "efektu kumulacji" (ang. compound effect). Zielona Żywność jest jak marchewka czy burak – w pełni naturalna, ale wyróżnia się najwyższą czystością biologiczną i wyjątkowo wysoką funkcjonalnością, czyli zdolnością do odżywiania i oczyszczania organizmu. W czasach, gdy gleby stają się coraz bardziej wyjałowione, a w ludzkim krwioobiegu może krążyć nawet 500 różnych toksyn, Zielona Żywność stanowi niezastąpiony element zróżnicowanej, odżywczej, oczyszczającej i świadomej diety.
Chlorella Pyrenoidosa i Sok z Młodego Jęczmienia Green Ways są przeznaczone dla osób, które chcą wspierać swoje potrzeby żywieniowe w sposób holistyczny. Chociaż każdy z nas jest wyjątkowy, nasze ciała potrzebują tych samych podstawowych składników odżywczych, aby odżywiać kluczowe systemy organizmu. Zielona Żywność to bardzo łatwo i bardzo dobrze przyswajalny suplement, który wspiera kompleksowo wszystkie układy w organizmie. Skuteczność Zielonej Żywności potwierdzają tysiące badań naukowych, które dowodzą, że natura dobrze wie, co jest dla nas najlepsze.