Ile razy zdarzyło Ci się przyjmować gratulacje domniemanej ciąży, którą przecież widać po Twoim brzuchu? I jak często musisz tłumaczyć, że wzdęty brzuch to nie efekt wieczornego relaksu z kuflem piwa w dłoni? Zaparcia to problem, z którym tak naprawdę może zmagać się każdy z nas. I chociaż czasem wydaje się, że „to tylko geny” i po prostu musimy uważać na to, co jemy, to rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Twoje jelita każdego dnia toczą prawdziwą batalię, w której często są całkowicie odosobnione! Co jest dobre na zaparcia i skąd bierze się zatwardzenie?
Dziś chcemy przedstawić Ci historię pewnej kobiety, która pomimo licznych problemów zdrowotnych odnalazła swoją ścieżkę prowadzącą do zdrowia. Początkowo podchodziła do Zielonej Żywności z dużą niechęcią. Jej znajomi przez niemal rok starali się przekonać ją, że Zielona Żywność mogłaby pomóc jej w nieprzyjemnych dolegliwościach, np. w problemach z egzemą. Ta jednak nie chciała ich słuchać. Z czasem postanowiła jednak, że sprawdzi, jakie efekty przyniesie spożywanie Chlorelli i soku z młodego jęczmienia. Co się okazało?
Zielona Żywność bardzo szybko uwolniła ją od wszystkich dolegliwości zdrowotnych, które wcześniej uważała za normalne. Wraz z wprowadzeniem tych produktów zniknęły zaparcia, bolesne miesiączki, a także nawracające zapalenia pęcherza moczowego, które wcześniej często ją męczyły. Egzema również ustąpiła! Zrozumiała, że te dolegliwości, choć powszechne, nie są normalne, a prawdziwą normą jest bycie zdrowym.
Na początek najważniejsze – co to są zaparcia? Z medycznego punktu widzenia to mniej niż 3 stolce oddane w ciągu 7 dni. Wydaje Ci się, że ten problem Cię nie dotyczy? To teraz uważaj – aż 14% populacji na całym świecie cierpi na przewlekłe zaparcia, przy czym Amerykanie zdecydowanie królują na tej liście. Przypadek? Nie do końca. Zaparcia to problem, którego źródło jest przede wszystkim w Twojej diecie – zbyt małej ilości spożywanego błonnika pokarmowego, dużej ilości nabiału i słabym nawodnieniu organizmu.
Na dokładkę możemy tu dodać:
To oczywiście zaledwie namiastka spośród wielu powodów zaparć, ale dziś ważniejsze jest dla nas nie to, skąd się biorą, ale co Ty możesz z tym zrobić.
Swojej przygody z zaparciami wcale nie musisz zaczynać od podróżowania od lekarza do lekarza w poszukiwaniu różnego rodzaju chorób. Na początek mamy dla Ciebie kilka prostych wskazówek:
Wróćmy na moment do historii z samego początku. Jak już pewnie zdążyłeś zauważyć, znakomitym sposobem na pobudzenie pracy jelit i wyregulowanie rytmu wypróżnień jest Zielona Żywność Funkcjonalna – Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana i sok z młodego jęczmienia. Dlaczego właśnie one? Powód jest prosty – bo są po brzegi naładowane witaminami, minerałami, aminokwasami, przeciwutleniaczami i nienasyconymi kwasami tłuszczowymi.
Oprócz tego, że Zielonki mają fenomenalny skład, to jeszcze są bogate w chlorofil, który poprawia kondycję flory bakteryjnej, usuwa złogi jelitowe i ogranicza produkcję toksyn. Dodatkowo chlorella stymuluje naturalne ruchy jelit i zapobiega tym samym zaparciom, natomiast sok z młodego jęczmienia, dzięki dużej ilości rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, obniża nadmierną kwasowość żołądka i wspiera namnażanie prawidłowej mikroflory jelitowej.
Plus Zielonek jest taki, że pomogą Ci nie tylko w lepszym wypróżnianiu. Dzięki nim możesz też zgubić zbędne kilogramy, pozbyć się egzemy, trądziku i innych nieestetycznych zmian skórnych, a także odzyskać radość z życia. To jak, sprawdzisz jak na Ciebie i Twoje jelita zadziała Chlorella i jęczmień?
Bibliografia
1. Durham J., Green Barley Leaves (Hordeum Vulgare L), Journal of the Science of Food and Agriculture, 1999, Vol.79(10), p.1311-1314.
2. Queiroz M. et al., Protective effects of Chlorella vulgaris in lead-exposed mice infected with Listeria monocytogenes, Int Immunopharmacol. 2003 Jun; 3(6):889-900.
3. Degradation of Organophosphorus Pesticides in Aqueous Extracts of Young.
4. Merino J. et al., The Long-Term Algae Extract (Chlorella and Fucus sp) and Aminosulphurate Supplementation Modulate SOD-1 Activity and Decrease Heavy Metals (Hg++, Sn) Levels in Patients with Long-Term Dental Titanium Implants and Amalgam Fillings Restorations, Antioxidants (Basel). 2019 Apr 16; 8(4):101.
5. Zeng Y. et al., Molecular Mechanism of Functional Ingredients in Barley to Combat Human Chronic Diseases, Oxid Med Cell Longev. 2020 Mar 30; 2020:3836172.
6. Kubatka P., Przegląd badań klinicznych i przedklinicznych nad działaniami Chlorelli pyrenoidosa i liści młodego jęczmienia na organizm, Via pract., 2015, 12(5): 204–207.
Od 2001 roku opracowujemy niezwykle kompleksowy i wysoce skuteczny suplement dla odżywiania podstawowego.
Oto, co wyróżnia Zieloną Żywność Green Ways:
Kompleksowość:
Jedna dzienna porcja Zielonej Żywności GW łączy siłę wielu suplementów, takich jak multiwitaminy, minerały, probiotyki, superfoods, enzymy, aminokwasy, witaminy z grupy B, witamina C czy nawet adaptogeny.
Biodostępność:
Zielona Żywność jest synergicznie połączonym geniuszem Matki Natury, co zapewnia jej bardzo wysoką przyswajalność przez organizm oraz wyjątkową skuteczność działania.
Rygorystyczne testy:
W połączeniu z obszernymi badaniami (581 każdorazowo badanych parametrów jakości) oraz surowymi kryteriami produkcji Chlorelli i Soku z Młodego Jęczmienia, produkty testowana są pod kątem setek zanieczyszczeń, substancji zabronionych i alergenów, co potwierdzają liczne certyfikaty zewnętrznych organizacji.
Wyśmienity smak:
Dzięki minimalnej ingerencji w naturalność produktu, Zielona Żywność wyróżnia się wyjątkowym, niepowtarzalnym i w pełni naturalnym smakiem, całkowicie pozbawionym dodatku cukru, sztucznych słodzików czy konserwantów.
Zielona Żywność GW z powodzeniem zastępuje wiele popularnych suplementów, takich jak multiwitaminy, minerały, probiotyki, przeciwutleniacze, chlorofil w płynie, enzymy trawienne, suplementy detoksykacyjne i energetyzujące. Dzięki bogactwu naturalnych składników, takich jak witaminy (A, C, E, z grupy B), minerały (wapń, magnez, żelazo, cynk, selen), chlorofil i enzymy (np. superoksydysmutaza), Zielona Żywność wspiera odporność, regenerację, trawienie i detoksykację organizmu.
Aby uzyskać najlepsze efekty, zalecamy włączenie Zielonek do codziennej rutyny na stałe. Regularne stosowanie pozwala na maksymalne wykorzystanie tzw. "efektu kumulacji" (ang. compound effect). Zielona Żywność jest jak marchewka czy burak – w pełni naturalna, ale wyróżnia się najwyższą czystością biologiczną i wyjątkowo wysoką funkcjonalnością, czyli zdolnością do odżywiania i oczyszczania organizmu. W czasach, gdy gleby stają się coraz bardziej wyjałowione, a w ludzkim krwioobiegu może krążyć nawet 500 różnych toksyn, Zielona Żywność stanowi niezastąpiony element zróżnicowanej, odżywczej, oczyszczającej i świadomej diety.
Chlorella Pyrenoidosa i Sok z Młodego Jęczmienia Green Ways są przeznaczone dla osób, które chcą wspierać swoje potrzeby żywieniowe w sposób holistyczny. Chociaż każdy z nas jest wyjątkowy, nasze ciała potrzebują tych samych podstawowych składników odżywczych, aby odżywiać kluczowe systemy organizmu. Zielona Żywność to bardzo łatwo i bardzo dobrze przyswajalny suplement, który wspiera kompleksowo wszystkie układy w organizmie. Skuteczność Zielonej Żywności potwierdzają tysiące badań naukowych, które dowodzą, że natura dobrze wie, co jest dla nas najlepsze.