Czujesz, jak wszystkie możliwe dolegliwości tego świata spadają na Ciebie lawinowo – rano nie masz siły podnieść się z łóżka, w ciągu dnia boli Cię głowa, a przeogromna ochota na słodycze nie pozwala Ci skupić się na codziennych obowiązkach. Do tej plejady dochodzi jeszcze nadciśnienie i srogi wzrok lekarza, który straszy: „To już o krok od cukrzycy!”. Myślisz sobie – gorzej być nie może! A skoro tak, to czas rozpocząć rewolucję i walkę o lepsze jutro. Jak zwalczyć nadciśnienie i poradzić sobie z depresją? Spójrz na pewną historię…
Ponad 7 lat temu u pewnego mężczyzny zdiagnozowano cukrzycę, a wcześniej leczono go na inne schorzenia, takie jak niedoczynność tarczycy, nadciśnienie tętnicze, depresja, otyłość, zgaga i nerwica jelitowa. Przed wykryciem cukrzycy wystąpiły u niego objawy, takie jak ogromne pragnienie, męczliwość i znaczne pogorszenie wzroku (z -2,5 do -6 dioptrii!). Po konsultacji z lekarzem i badaniach poziomu cukru, który wyniósł 488, mężczyzna trafił do szpitala, gdzie przez tydzień był podpięty do pompy insulinowej. Po stabilizacji poziomu cukru zaczął przyjmować tonę przeróżnych leków.
Z czasem zaczęło go to przytłaczać, a depresja się pogłębiała. Dwa lata później, rozmawiając z przyjaciółką, usłyszał o naturalnych suplementach diety, takich jak Jęczmień i Chlorella, które miały mu pomóc. Początkowo był mocno sceptyczny, ale postanowi spróbować. Po kilku dniach zauważył znaczną poprawę: zmniejszyła się liczba wizyt w toalecie, a nerwica jelitowa ustąpiła. Było to dla niego bardzo zaskakujące, zwłaszcza biorąc pod uwagę, jak szybko nastąpiła poprawa w samopoczuciu i stanie zdrowia.
Po kilku miesiącach wyniki poziomu cukru bardzo się poprawiły. W pewnym momencie, nawet bez użycia leków, mężczyzna miał lepsze wyniki niż wtedy, kiedy był w trakcie farmakoterapii. To jednak nie wszystko! Mężczyzna nie ma już problemów z depresją, schudł kilkadziesiąt kilogramów, ma lepszą cerę, a poziom TSH jest tak dobry jak nigdy do tej pory. Jego organizm nie zmaga się już z tzw.
głodem cukrowym, a zgaga stała się już tylko przykrym wspomnieniem. Cud? Nie do końca. To jedynie efekt samozaparcia i przejścia na zdrową ścieżkę życia!
I brzmi ono: zakwaszenie organizmu. Powiesz teraz: „ale przecież organizm jest w stanie utrzymać stabilne pH krwi”. Tak, to prawda. Samo pH krwi nie ulega zmianie, ale pH w komórkach i przestrzeniach wewnątrz nich już tak. Jeżeli doprowadzimy do zaburzenia funkcji enzymów, utracimy wrażliwość na insulinę i doprowadzimy do kwasicy. Zwykle taki stan rozwija się wskutek nieodpowiedniej diety, bogatej m.in. w:
A że składniki te są dzisiaj w ogromnej ilości produktów żywnościowych, to co tu dużo mówić – droga do zagłady (czyt. chorób cywilizacyjnych XXI wieku) jest prosta. Co ważne, zakwasić mogą Cię również niektóre leki i zaburzenia metaboliczne (niektóre choroby zaburzają metabolizm, który powoduje nadmierną kwasowość lub odwrotnie – tak czy inaczej, mamy do czynienia z błędnym kołem).
Dieta, dieta, dieta – tu nie ma ścieżki na skróty. Liczne badania naukowe dowodzą, że wdrożenie diety obfitującej w produkty alkalizujące oraz odpowiednio dobrane suplementy diety jest w stanie zmniejszyć ryzyko wielu chorób, takich jak np. osteoporoza, cukrzyca, choroby serca, a także praktycznie wszystkie inne choroby przewlekłe, określane też jako cywilizacyjne. Ale przejdźmy do konkretów!
Fantastycznym sposobem na zakwaszenie organizmu są też Zielonki, czyli Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana oraz sok z młodego jęczmienia. Ich sekret tkwi w bogatym składzie. Młody jęczmień zawiera całe mnóstwo enzymów, które biorą udział w podstawowych reakcjach chemicznych organizmu, przez co skutecznie usuwa zakwaszenie organizmu i wspomaga procesy detoksykacji. Chlorella jest z kolei źródłem niezbędnych aminokwasów, witamin i minerałów, które wspomagają metabolizm oraz wzmacniają układ odpornościowy.
Zarówno chlorella, jak i jęczmień zawierają też ogromną porcję chlorofilu, który nie tylko działa alkalizująco, ale również wspiera oczyszczanie krwi i poprawia jej jakość. Podobnie jak bohater naszej dzisiejszej historii, Ty również możesz powrócić do pełni zdrowia i witalności z Zielonkami. Ich regularna suplementacja to naturalny sposób na zwiększenie energii, poprawę samopoczucia i utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie.
Bibliografia:
1. Pizzorno J., Acidosis: An Old Idea Validated by New Research, https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566456/, dostęp online: 7.10.2024.
2. Sebastian A, Frassetto LA, Sellmeyer DE, Merriam RL, Morris RC., Jr Estimation of the net acid load of the diet of ancestral preagricultural Homo sapiens and their hominid ancestors. Am J Clin Nutr. 2002;76(6):1308–1316.
3. Frassetto LA, Morris RC, Jr, Sebastian A. Dietary sodium chloride intake independently predicts the degree of hyperchloremic metabolic acidosis in healthy humans consuming a net acid-producing diet. Am J Physiol Renal Physiol. 2007;293(2):F521–F525.
4. outo G, Donapetry C, Calviño J, Adeva MM. Metabolic acidosis-induced insulin resistance and cardiovascular risk. Metab Syndr Relat Disord. 2011;9(4):247–253.
Od 2001 roku opracowujemy niezwykle kompleksowy i wysoce skuteczny suplement dla odżywiania podstawowego.
Oto, co wyróżnia Zieloną Żywność Green Ways:
Kompleksowość:
Jedna dzienna porcja Zielonej Żywności GW łączy siłę wielu suplementów, takich jak multiwitaminy, minerały, probiotyki, superfoods, enzymy, aminokwasy, witaminy z grupy B, witamina C czy nawet adaptogeny.
Biodostępność:
Zielona Żywność jest synergicznie połączonym geniuszem Matki Natury, co zapewnia jej bardzo wysoką przyswajalność przez organizm oraz wyjątkową skuteczność działania.
Rygorystyczne testy:
W połączeniu z obszernymi badaniami (581 każdorazowo badanych parametrów jakości) oraz surowymi kryteriami produkcji Chlorelli i Soku z Młodego Jęczmienia, produkty testowana są pod kątem setek zanieczyszczeń, substancji zabronionych i alergenów, co potwierdzają liczne certyfikaty zewnętrznych organizacji.
Wyśmienity smak:
Dzięki minimalnej ingerencji w naturalność produktu, Zielona Żywność wyróżnia się wyjątkowym, niepowtarzalnym i w pełni naturalnym smakiem, całkowicie pozbawionym dodatku cukru, sztucznych słodzików czy konserwantów.
Zielona Żywność GW z powodzeniem zastępuje wiele popularnych suplementów, takich jak multiwitaminy, minerały, probiotyki, przeciwutleniacze, chlorofil w płynie, enzymy trawienne, suplementy detoksykacyjne i energetyzujące. Dzięki bogactwu naturalnych składników, takich jak witaminy (A, C, E, z grupy B), minerały (wapń, magnez, żelazo, cynk, selen), chlorofil i enzymy (np. superoksydysmutaza), Zielona Żywność wspiera odporność, regenerację, trawienie i detoksykację organizmu.
Aby uzyskać najlepsze efekty, zalecamy włączenie Zielonek do codziennej rutyny na stałe. Regularne stosowanie pozwala na maksymalne wykorzystanie tzw. "efektu kumulacji" (ang. compound effect). Zielona Żywność jest jak marchewka czy burak – w pełni naturalna, ale wyróżnia się najwyższą czystością biologiczną i wyjątkowo wysoką funkcjonalnością, czyli zdolnością do odżywiania i oczyszczania organizmu. W czasach, gdy gleby stają się coraz bardziej wyjałowione, a w ludzkim krwioobiegu może krążyć nawet 500 różnych toksyn, Zielona Żywność stanowi niezastąpiony element zróżnicowanej, odżywczej, oczyszczającej i świadomej diety.
Chlorella Pyrenoidosa i Sok z Młodego Jęczmienia Green Ways są przeznaczone dla osób, które chcą wspierać swoje potrzeby żywieniowe w sposób holistyczny. Chociaż każdy z nas jest wyjątkowy, nasze ciała potrzebują tych samych podstawowych składników odżywczych, aby odżywiać kluczowe systemy organizmu. Zielona Żywność to bardzo łatwo i bardzo dobrze przyswajalny suplement, który wspiera kompleksowo wszystkie układy w organizmie. Skuteczność Zielonej Żywności potwierdzają tysiące badań naukowych, które dowodzą, że natura dobrze wie, co jest dla nas najlepsze.